Nyitvatartás8.00 - 18.00 Hétfő-Szombat

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ez ugyanaz az ózon, mint amiből az ózonpajzs áll a Föld körül?

Pontosan. Az ózon egy rendkívül instabil molekula, míg a sztratoszféra ózonrétegében a beeső ultraibolya sugárzás hatására folyamatosan keletkezik és bomlik -így elnyelve a számunkra káros sugárzást- addig alacsonyabb légköri rétegekben már nem található meg. Bizonyos folyamatok, például villámlás során is keletkezik ózon.

Hogyan fejti ki hatását az ózon gáz?

Az ózon három darab oxigénatomból áll, szemben a hétköznapi belélegzett oxigénnel, ami csak kettőből. Ha egy ózonmolekula kapcsolatba lép egy vírussal, baktériummal, gombával, penésszel, spórával, egyszerűen megsemmisíti azt. Hagyományos vegyszereknél a mikroorganizmusok egy idő után immunisak lehetnek az adott hatónyagra. Ózonos fertőtlenítésnél ez az eshetőség kizárt, ugyanis az oxidálási folyamat annyira agresszív, hogy a mikroorganizmusok nem képesek immunitást felépíteni az ózon gázzal szemben.

Károsítja az élelmiszereket?

Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz nagy teljesítményű mobil ózongenerátoA fertőtlenítésre használt ózon koncentrációja 2-4 ppm. Ez a koncentráció fertőtlenítésre bőven elég, az élelmiszereket viszont nem károsítja. Sőt, mivel elpusztítja a mikroorganizmusokat, ezért az eltarthatóságukat is növeli.
Élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt forgalmazó boltokban is előszeretettel alkalmazzák az Ozoncentrum szolgáltatásait

Hogyan termeli az ózont a készülék?

Az ózongenerátorok ózon termelési elve gyakorlatilag azonos a villámlás során keletkezett ózon folyamatával, az úgynevezett koronakisülés (más néven csendes kisülés) segítségével hozzák létre a gázt.

Károsítja az elektronikai alkatrészeket?

A fertőtlenítésre használt ózon koncentrációja 2-4 ppm. Ez a koncentráció fertőtlenítésre bőven elég, az elektronikai alkatrészeket viszont nem károsítja.

PENÉSZMENETESÍTÉS

SZAGTALANÍTÁS

ALLERGÉNMENTESÍTÉS

Egyedi üzleti árajánlatokért , kérjük keresse kollégánkat.

Mennyi ideig kell kezelni a területet?

Ez függ az adott helyiség légterének nagyságától. A legtöbb esetben 30-90 perc is elegendő a kívánt hatás eléréséhez. Ha ez nem lenne elég, a készüléket akár 120 percig is folyamatosan használhatjuk.

Penész ellen is hatásos?

Igen, megrendelőink nagy része, a penész elpusztításának céljából rendeli meg szolgáltatásunkat.
Klíma fertőtlenítésre használhatom?
Természetesen! Akár lakossági, akár gépjármű klímáról van szó, mindkét esetben használható az ózongenerátor a klíma gombamentesítésére, szagtalanítására. Lakossági klímánál fontos, hogy a készülék a kezelés időtartama alatt minél közelebb helyezkedjen el a légkondicionálóhoz. Gépjárművek esetében általában a hátsó ülés közepén vagy a lábtérben helyezzük el a generátort, miközben belső levegő keringetéssel a szélvédőre vagy a fejtérre kell irányítani a ventilátort.

Megszünteti a szagokat is?

Igen, legyen az akár dohos szag vagy cigarettafüst szaga. Bármilyen általános kellemetlen szagot megszüntet. Az ózon gáz képes a kárpitok belsejébe is behatolni, így akár ágyak, kanapék szagtalanítására is használható.
Fák pórusaiba is behatol, így a szekrények dohos szagával is elbánik.
Az ózonos kezelés nem csak elfedi a kellemetlen szagokat (ahogyan a hagyományos illatosítók), hanem elpusztítja a szagot kibocsátó részecskéket, így nyújtva végleges megoldást. Fontos, hogy a szag forrását el kell távolítani, különben a szag a kezelés után rövid időn belül újra jelentkezik. Például állati ürülék szaga esetén annak eltávolítása után kezdhetjük meg a kezelést.

Használhatom úgy a készüléket, hogy közben bent vagyok a kezelt helyiségben?

Nem. Tilos a kezelési idő alatt és az azt követő 30 percben élőlénynek a kezelt területen tartózkodni. Ezután a terület egy alapos szellőztetés után újra használatba vehető.

Az ózongenerátor megfelelő használat során környezetbarát módon teszi higiénikussá a környezetét, vegyszerek nélkül. Az ózon gázzal való kezelés szagmentesít, fertőtlenít, elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, penészgombát és spórákat. A készülék használatánál a cél, hogy a kezelendő terület légterében minél nagyobb legyen az ózon koncentrációja.

FERTŐTLENÍTÉS

KÁRESEMÉNY UTÁNI FERTŐTLENÍTÉS

FELÚJÍTÁS ELŐTTI FERTŐTLENÍTÉS

COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

Az ózontechnológia megfelelő koncentrációban alkalmazva hatékonyan alkalmazható a koronavírus (COVID-19) fertőzőképességének megszüntetésére. (Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.) A ózonos kezelést nem igényel előkészületet és az eljárást követően a helyiség, egy rövid szellőztetés után használatba vehető, bármilyen egészségügyi kockázat nélkül.

ÁRAINKRÓL

SZEMÉLYAUTÓ, LAKÓAUTÓ, TEHERAUTÓ

LAKÁS FERTŐTLENÍTÉS,
TISZTÍTÁS

ÜZLETI FERTŐTLENÍTÉS,
TISZTÍTÁS

Egyedi üzleti árajánlatokért , kérjük keresse kollégánkat.