Nyitvatartás8.00 - 18.00 Hétfő-Szombat

AZ ÓZONRÓL BŐVEBBEN

Az ózon szinte az összes kórokozó ellen hatékony fertőtlenítő. Az ózon bomlása során keletkező atomos oxigén erélyes oxidáló hatású anyag, amely elpusztítja a levegőben vagy felületen lévő összes mikroorganizmust (penészspóra, baktérium és víruspartikulum). Emellett a rendkívül gyorsan lezajló reakció kizárja a mikroorganizmusok módszer elleni védekezésének lehetőségét.

A tisztítás befejeztével az ózon rövid időn belül légköri oxigénné alakul, nem marad vissza sem szag, sem egyéb vegyszermaradék, nem képződik toxikus melléktermék, emiatt rendkívül környezetbarát megoldás. Szükség és igény szerint előállítható.

Az ózonos tisztítás a klórnál jelentősen hatékonyabb, mivel az ózon gáz halmazállapotban fejti ki hatását, így a makrorepedésekbe, szövetek közé is könnyebben bejut, jobban átjárja az anyagokat. Az egyéb felületfertőtlenítő vegyszerek csak félmegoldást jelentenek, míg az ózongáz a teljes teret megtölti és ezáltal eléri a kilégzéssel a levegőbe kerülő és ott keringő kórokozókat is.

PENÉSZMENETESÍTÉS

SZAGTALANÍTÁS

ALLERGÉNMENTESÍTÉS

Egyedi üzleti árajánlatokért , kérjük keresse kollégánkat.

AZ ÓZONOS ELJÁRÁSRÓL

AZ ÓZONOS ELJÁRÁSRÓL • 100% hatékonyság vírusok, baktériumok, gomba, valamennyi káros organizmus ellen. • A vegyszeres eljárásokkal szemben az ózongáz a teljes teret megtölti, akár makrorepedésekbe, szövetek közé is bejut, jobban átjárja az anyagokat. A vegyszeres permet eljárások csak felületkezelésre képesek. • A vegyszeres eljárások folyamatos vegyszerutánpótlás szükségletével szemben az ózongenerátorok éves karbantartási igénye minimális. • A mikroorganizmusok nem tudnak védekezni az ózonnal szemben. • A fertőtlenítés befejeztével az ózon rövid időn belül oxigénné alakul, nem marad vissza sem szag, sem vegyszermaradvány, nem képződik toxikus melléktermék. • A WHO (World Health Organisation) is elismeri, hogy a SARS-CoV-2 vírus a levegőben is tud fertőzni. • A WHO is elismeri, hogy az ózon az egyik leghatékonyabb fertőtlenítőszer mindennemű mikroorganizmus ellen.

Hogyan öli meg az ózon a vírusokat és baktériumokat?

Egy ózonmolekula hozzáér a baktérium sejtfalához, és égési sérülést okoz rajta. Pár másodperc alatt többszáz ózonmolekula éri el a sejtet, így a sejthártya tönkremegy, az egysejtű élőlény elveszti az alakját. Az ózon eléri a virus vagy baktérium fő alkotórészét , ennek következtében ezek másodpercek alatt elpusztulnak. A baktériumsejtek oxidálódása ózonnal való érintkezés folytán jellemzően 1–10 másodperc alatt zajlik le. Az ózon minden napjainkig ismert baktériumot, vírust és fertőzést elpusztít.

Mi is az az ózon?

Az ózon egy három oxigénatomból álló instabil molekula, amely azonnal felismerhető jellegzetes szúrós szagáról. Az ózon erős oxidáló tulajdonságának köszönhetően vegyszerek nélkül szünteti meg a penészt és a levegőben terjengő szagokat. Az állott, dohos és egyéb kellemetlen szagokat – mint például a dohányfüst átható illata – minden zárt helyiségben elűzi. Az ózon egyik tulajdonsága, hogy nem tárolható és nem szállítható, ezért minden esetben az adott helyszínen kell előállítani azt.

Az ózon hatásmechanizmusa

Az ózon megfelelő koncentrációban alkalmazva hatásosan tisztítja a levegőt. Az ózonos légtisztítás jellegzetessége, hogy a technológia nem tartalmaz vegyszeres kezelést, az ózon mint reagens molekula rövid időn belül lebomlik, így kíméletes és környezetbarát módon segít a légtisztításban.

Az ózon előállítása

Az elektronika fejlődése tette lehetővé az ózon gáz nagy mennyiségben történő előállítását. Manapság már kis méretű készülékekkel lehetőség van a molekulák előállítására, ami megkönnyíti akár a családi házak, akár a kisebb épületek, raktárak stb. levegőjének tisztítását környezetbarát módon. A koronakisüléses előállítási folyamatban az ózont a környezeti levegő vagy az oxigén elektromos kisülésével hozzák létre. Fejlesztő mérnökeink hosszú ideig dolgoztak azon, hogy olyan ózongenerátor készülékeket tervezzenek, amelyek praktikusak, esztétikusak, könnyen szállíthatók és megfelelő teljesítményt biztosítanak.

Az ózon felhasználási területe

Legyen szó élelmiszer tartósításáról, orvosi rendelő levegőjének tisztításáról, vagy egy penészes szállítmány mentesítéséről, a technológia és a megfelelő teljesítményű ózongenerátor készülék használatával garantált eredményre számíthat. Az ózont régóta használják a vízkezelésben a szennyezőanyagok eltávolítására, illetve az

FERTŐTLENÍTÉS

KÁRESEMÉNY UTÁNI FERTŐTLENÍTÉS

FELÚJÍTÁS ELŐTTI FERTŐTLENÍTÉS

COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

Az ózontechnológia megfelelő koncentrációban alkalmazva hatékonyan alkalmazható a koronavírus (COVID-19) fertőzőképességének megszüntetésére. (Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.) A ózonos kezelést nem igényel előkészületet és az eljárást követően a helyiség, egy rövid szellőztetés után használatba vehető, bármilyen egészségügyi kockázat nélkül.

ÁRAINKRÓL

SZEMÉLYAUTÓ, LAKÓAUTÓ, TEHERAUTÓ

LAKÁS FERTŐTLENÍTÉS,
TISZTÍTÁS

ÜZLETI FERTŐTLENÍTÉS,
TISZTÍTÁS

Egyedi üzleti árajánlatokért , kérjük keresse kollégánkat.