Ahol ezt bevetik, ott el fog pusztulni minden vírus

Nagy teljesítményű ózongenerátorral fertőtleníti a koronavírus által érintett épületek helyiségeit a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület. A vegyszermentes eljárás hatékony eszköz a járvány elleni harcban – mondta a szervezet elnöke az InfoRádiónak.
A fertőtlenítés alapfeltétele, hogy a célterületen nem tartózkodhat élő ember, vagy állat, de még a növényeket is eltávolítják az érintett helyiségből – magyarázta az InfoRádiónak Marosi Antal, miután az eljárás során az oxigént alakítják át ózonná. Ezen felül le kell fedni azokat a felületeket, nyílászárókat, amelyek nem tökéletesen zárnak.

Maga a procedúra időhosszát a helyiség légköbmétere függvényében végzik, a folyamat pedig végig kontrollálható. Azaz a szakemberek egy ózonmérő segítségével nyomon követik, hogy hogyan telik meg a légtér ózonnal, majd az eljárás során használt géppel, a fertőtlenítés végeztével vissza is állítják a levegő oxigéntartalmát – tette hozzá a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület vezetője. Ez – a helyiségtől függően – nagyjából másfél órát vesz igénybe.

Az ózon fertőtlenítő hatása régóta ismert és tudományosan igazolt,
az eljárás pedig számtalan terülten, így a fogászatban, tüdőgyógyászatban és egyéb kezelések során is alkalmazzák, alkalmazták, miután „mindent kiöl, ami a gyógyulást hátráltatja”. Az előbbieket figyelembe vége, a mostani helyzetben abból indulnak ki – fűzte hozzá a szakember –, hogy ahol az ózon megjelenik, ott el fog pusztulni minden baktérium és vírus is.
Marosi Antal megjegyezte: a koronavírus esetében az a „szörnyű” jelen pillanatban, hogy
nem tudni, hogy kitenyészik-e ismét az ózonnal megkezelt táptalajon, vagy sem.

Így azt a logikát követik, ahogyan a mentőszolgálat, a közlekedési vállalat, és mindenki, aki alkalmazza, hogy az ózonszint megemelése mindenképpen el fog pusztítani mindent, ami nem odavaló és káros az emberi szervezetre.
Bár a fertőtlenítés bármely helyiségre kiterjedhet, amely ki van téve a járványveszélynek, a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület, köszönhetően annak, hogy igen nagy teljesítményű ózongenerátorral rendelkezik, elsősorban több száz légköbméteres ügyeleti helyiségekre, intézményekre „szakosodott”. Marosi Antal megnyugtatásul azt is hozzátette, az
nem fordulhat elő, hogy egy kezelés végén ne lehetne megnyugtatóan visszatérni és folytatni a munkát.

Leave a comment